Sznycle drobiowe po włosku (z szynką, suszonymi pomidorami)

12 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 piersi z kurczaka

– 2 plastry szynki

– 4 plasterki żółtego sera lub mozzarella

– 5 dag suszonych pomidorów w zalewie

– 1/2 pęczka natki

– 3 łyżki oleju

– sól, pieprz

– 2 łyżki soku z cytryny

– 250 ml bulionu

– bagietka

– czosnek, masło

Filety umyć i osuszyć, naciąć wzdłuż tak, aby powstały podłużne, głębokie kieszonki. Każdą wypełnić 1/2 plasterka szynki, serem, pomidorami, natką, kotlety spiąć wykałaczkami. Smażyć na gorącym tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem (w sumie około 15 minut). Bagietkę pokroić na kawałki, posiekać czosnek i natkę, zeszklić na maśle, na masełko czosnkowe przełożyć kostki bagietki i zrumienić. Podawać do sznycli.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....