Sznycel z masłem czosnkowym
Artykuł zewnętrzny
Trochę inna wersja sznycelków
Czas :30 minut
Składniki :
4 filety z piersi kurczaka
2 jajka
mąka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
masło czosnkowe
Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć .Na każdym filecie położyć łyżeczkę masła czosnkowego, złożyć filet na pół tak by masło znalazło się w ,, kieszonce \”. Panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .
Masło czosnkowe robię ucierając zmiksowany czosnek z masłem ( ok 10 ząbków średniej wielkości na kostkę masła ). Formuję to masło po utarciu w wałeczek ( owijając folią spożywczą i schładzając )- potem kroję na porcje i takie trzymam w zamrażalniku .: .