Sznycel z masłem czosnkowym

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Trochę inna wersja sznycelków
Czas :30 minut

file1285936235

Składniki :

4 filety z piersi kurczaka
2 jajka
mąka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
masło czosnkowe
Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć .Na każdym filecie położyć łyżeczkę masła czosnkowego, złożyć filet na pół tak by masło znalazło się w ,, kieszonce \”. Panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .

Masło czosnkowe robię ucierając zmiksowany czosnek z masłem ( ok 10 ząbków średniej wielkości na kostkę masła ). Formuję to masło po utarciu w wałeczek ( owijając folią spożywczą i schładzając )- potem kroję na porcje i takie trzymam w zamrażalniku .: .



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...