Sznycel wiedeński oryginalny przepis – wiener schnitzel

16 sierpnia 2011, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– cielęcina najlepiej z udźca
– bułka tarta
– mąka
– jajko
– pieprz, sól
– masło lub smalec lub olej (w oryginale smaży się na maśle)

Sznycel rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce, smażyć po 4 minuty z każdej strony.
Podawać z cytryną i  sałatką ziemniaczaną.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.