Sznycel wiedeński oryginalny przepis – wiener schnitzel

16 sierpnia 2011,
dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– cielęcina najlepiej z udźca
– bułka tarta
– mąka
– jajko
– pieprz, sól
– masło lub smalec lub olej (w oryginale smaży się na maśle)

Sznycel rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce, smażyć po 4 minuty z każdej strony.
Podawać z cytryną i  sałatką ziemniaczaną.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....