Szaszłyki z parówkami
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 5 cienkich parówek
- 1 mała cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 bakłażan
- 8 pieczarek
- Sól, pieprz, suszone zioła
PRZYGOTOWANIE:
Parówki obierz z osłonek i pokrój na 3 cm kawałki.
Pieczarki oczyść i przekrój na połówki.
Paprykę umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki.
Umytego i osuszonego bakłażana pokrój w plasterki a następnie na połówki.
Bakłażana, cukinię, paprykę i pieczarki delikatnie oprósz solą, pieprzem i ziołami.
Na patyki nadziewaj na przemian bakłażana, parówki, paprykę, cukinię i pieczarki.
Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 minut.