Szaszłyki z pulpetami

13 czerwca 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego
Jajko
2 ząbki czosnku
Bułka tarta
Olej
Papryka czerwona i zielona
4 małe ziemniaki
Marchewka
2 cebule
Kapusta pekińska
Sól, pieprz, papryka słodka, majeranek

Przygotowanie:

Do mięsa dodaję bułkę tartą (tyle, aby łatwo było formować małe klopsy), przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, doprawiam. Wstawiam do lodówki.
Z papryk usuwam nasiona, miąższ kroję, obie cebule obieram i kroję w grubsze plastry. Ziemniaki obieram i lekko gotuję. Gdy ostygną, kroję na grube talarki. Marchewkę obieram, ścieram, kapustę szatkuję. Na patelni lekko podsmażam na oleju jedną cebulę, dodaję marchew, doprawiam. Dodaję kapustę. Z mięsa formuję klopsiki. Nabijam na szpadki na przemian z papryką, drugą cebulą i ziemniakami. Szaszłyki kładę na tacce do grilla, smaruję olejem, oprószam majerankiem. Piekę ok, 15 minut. Podaję z warzywami z patelni.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D