Szaszłyki z kurczaka

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Szaszłyki z kurczaka z sałatką pomidorowo-czosnkową

Szaszłyk składniki:
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka suszonego oregano
¼ łyżeczki soli i pieprzu
8 polędwiczek z kurczaka

Salsa składniki:
5 dużych dojrzałych pomidorów
kilka plasterków bekonu
¼ szklanki mięty, pokrojonej
1 mała papryka jalapeno, pokrojona
1 łyżeczka mielonego czosnku
¼ łyżeczki soli
Przygotowanie:
Wymieszać składniki marynaty w plastikowej torbie. Mięso marynować ok. 15 min. Przygotować 8 szaszłyków (nabić polędwiczki na patyczki). Pokropić pomidory oliwą, grillować ok. 5 min. Przełożyć do miski, utrzeć na gładką masę. Dodać pozostałe składniki salsy. Szaszłyki pokropić oliwą, grillować ok. 4 min., na 1 stronie dwukrotnie obracając. Podawać z salsą. Smacznym dodatkiem jest ryż z pokrojonym w kostkę lub tartym kabaczkiem i skórką z cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...