Szaszłyki z cielęciny z grilla

30 stycznia 2012,
dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

0.5 kg cielęciny
ziele angielskie
pieprz
5 łyżek oleju
zioła prowansalskie
majeranek
8 ząbków czosnku
4 cebule
2 papryki
1 cukinia
6 pieczarek
liscie laurowe

Mięso kroimy w drobne kwadraciki, marynujemy 1 dzień wcześniej. Dajemy do marynaty olej, wszystkie przyprawy i zgnieciony czosnek. Paprykę kroimy w zgrabne kwadraciki, małe cebulki w krążki, pieczarki kroimy w  grube plastry (wcześniej chwile obsmażamy), cukinie kroimy w plastry lub półplasterki jeśli jest gruba. Nabijamy na szaszłyki wg uznania i  grillujemy ok 1 godziny.

file1327936120



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...