Szaszłyki z cielęciny z grilla

30 stycznia 2012, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

0.5 kg cielęciny
ziele angielskie
pieprz
5 łyżek oleju
zioła prowansalskie
majeranek
8 ząbków czosnku
4 cebule
2 papryki
1 cukinia
6 pieczarek
liscie laurowe

Mięso kroimy w drobne kwadraciki, marynujemy 1 dzień wcześniej. Dajemy do marynaty olej, wszystkie przyprawy i zgnieciony czosnek. Paprykę kroimy w zgrabne kwadraciki, małe cebulki w krążki, pieczarki kroimy w  grube plastry (wcześniej chwile obsmażamy), cukinie kroimy w plastry lub półplasterki jeśli jest gruba. Nabijamy na szaszłyki wg uznania i  grillujemy ok 1 godziny.

file1327936120



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...