Szaszłyki z dorsza

8 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 80 dag filetów z dorsza,
  • 4 twarde pomidory /45 dag/,
  • 3 zielone papryki /60 dag/,
  • 1 cebula /12 dag/,
  • 10 dag słoniny /najlepiej wędzonej/,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • papryka słodka Prymat,
  • 4-6 łyżek oleju, sól

Przyrządzanie:

Opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na porcje, posolić, posypać pieprzem, papryką, polać olejem i odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Pomidory, zieloną paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką obficie skropić olejem. Słoninę pokroić na plasterki. Na małe szpadki kolejno nabijać plastry ryby, pomidory, zieloną paprykę, cebulę i plasterki słoniny. Szaszłyki  skropić olejem, ułożyć na gorącym grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami i pikantna sałatką

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....