Szaszłyki z dorsza

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 80 dag filetów z dorsza,
  • 4 twarde pomidory /45 dag/,
  • 3 zielone papryki /60 dag/,
  • 1 cebula /12 dag/,
  • 10 dag słoniny /najlepiej wędzonej/,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • papryka słodka Prymat,
  • 4-6 łyżek oleju, sól

Przyrządzanie:

Opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na porcje, posolić, posypać pieprzem, papryką, polać olejem i odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Pomidory, zieloną paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką obficie skropić olejem. Słoninę pokroić na plasterki. Na małe szpadki kolejno nabijać plastry ryby, pomidory, zieloną paprykę, cebulę i plasterki słoniny. Szaszłyki  skropić olejem, ułożyć na gorącym grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami i pikantna sałatką

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...