Szaszłyki z białej kiełbasy

21 kwietnia 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 2-3 pętka białej kiełbasy koniecznie parzonej

* 1 mini kostka majeranek

* kilka plastrów boczku wędzonego

* cebula

* pieczarki malutkie

* czerwona i zielona papryka

Przygotowanie:

Białą kiełbasę kroimy w plastry 1-1,5 cm to samo robimy z boczkiem, paprykę (umytą i oczyszczoną z nasionek) kroimy na dużą kostkę , cebulę kroimy w talarki, a małe pieczarki czyścimy.

Poszczególne skladniki nadziewamy na przemian na patyki . Gotowe szaszłyki posypujemy pokruszoną mini kostką Majeranek. Odtsawiamy do lodówki na 30 minut po czym grillujemy.

Smacznego

file1271849479



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...