szaszłyki wieprzowe z cebulą

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 75 dag schabu bez kości lub polędwiczek wieprzowych,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek,
  • po 1 łyżeczce pieprzu czarnego mielonego Prymat i ziela angielskiego Prymat,
  • 2 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2-3 twarde pomidory
  • 4 łyżki oleju

Przyrządzanie:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na cienkie plasterki, posypać przyprawą Kucharek, popieprzyć, posypać zielem angielskim, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce aby skruszało. Cebule obrać i pokroić w grube plasterki. Paprykę umyć, osuszyć oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mięso, cebule i paprykę nadziewać na przemian na metalowe rożenki. Przygotowane szaszłyki  posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, skropić olejem i opiekać na ruszcie po 6-8 min z każdej  strony. Podawać z pieczywem i sałatką.

www.prymat.pl