szaszłyki wieprzowe z cebulą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 75 dag schabu bez kości lub polędwiczek wieprzowych,
- przyprawa uniwersalna Kucharek,
- po 1 łyżeczce pieprzu czarnego mielonego Prymat i ziela angielskiego Prymat,
- 2 cebule
- 1 zielona papryka
- 2-3 twarde pomidory
- 4 łyżki oleju
Przyrządzanie:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na cienkie plasterki, posypać przyprawą Kucharek, popieprzyć, posypać zielem angielskim, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce aby skruszało. Cebule obrać i pokroić w grube plasterki. Paprykę umyć, osuszyć oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mięso, cebule i paprykę nadziewać na przemian na metalowe rożenki. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, skropić olejem i opiekać na ruszcie po 6-8 min z każdej strony. Podawać z pieczywem i sałatką.
www.prymat.pl