Szaszłyki drobiowe z warzywami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • ½ kg piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 mała cukinia
  • 2 małe czerwone cebule
  • 3 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku

 

PRZYGOTOWANIE:

Papryki umyć, osuszyć i pokroić w większa kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w plasterki.

Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso dokładnie pokryć przyprawą.  Każdy plasterek cukinii i cebuli zawinąć w boczek.

Na wykałaczki nakładać kolejno pokrojone warzywa i mięso (raz warzywa, raz mięso). Gotowe szaszłyki ułożyć na grillu i piec przez ok. 15 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz