Szaszłyki

30 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Do 0,50 dag mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebule, jedno jajko, namoczoną bułkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kulamy drobne kuleczki, smażymy na złoty kolor na tłuszczu. Gotowe klopsiki nabijamy na wykałaczkę pomiędzy kawałek ogórka kiszonego i paprykę czerwoną. Tak z całością klopsików. Podajemy poukładane szaszłyki na półmisku.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...