Szaszłyk z kurzych serc

29 lutego 2012, dodał: vikkaj
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Kurze serca – 500 gram
Kukurydza (w kolbach marynowana) – 100 g
Rzodkiewka – 50 g
Ogórek – 1 szt.
Papryka – 1 szt.
Cytryna – 1 szt.
Pomidory cherry – 4 szt.
Pietruszka – 2-3 gałązki
Sos sojowy – 2 łyżki
Wino deserowe – 1łyżka

Kurze serca przemyć, zalać mieszaniną sosu sojowego i wina, zostawić na 15 min, dla marynowania. Słodką paprykę umyć,  poczyścić, pokroić kawałeczkami. Ogórek umyć, pokroić na skos cienkimi kawałkami. Rzodkiewkę umyć, pokroić cienkimi krążkami. Pomidory i zieleń pietruszki umyć. Cytrynę umyć, pokroić .
Kurze serca nawlec na różanki do szaszłyków, i smażyć na grillu cz odwracając i spryskując marynatą.

Rozłożyć szaszłyki po talerzach, urządzić jako warzywa, cytryna i zieleń.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...