Szaszłyk z kurzych serc
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Kurze serca – 500 gram
Kukurydza (w kolbach marynowana) – 100 g
Rzodkiewka – 50 g
Ogórek – 1 szt.
Papryka – 1 szt.
Cytryna – 1 szt.
Pomidory cherry – 4 szt.
Pietruszka – 2-3 gałązki
Sos sojowy – 2 łyżki
Wino deserowe – 1łyżka
Kurze serca przemyć, zalać mieszaniną sosu sojowego i wina, zostawić na 15 min, dla marynowania. Słodką paprykę umyć, poczyścić, pokroić kawałeczkami. Ogórek umyć, pokroić na skos cienkimi kawałkami. Rzodkiewkę umyć, pokroić cienkimi krążkami. Pomidory i zieleń pietruszki umyć. Cytrynę umyć, pokroić .
Kurze serca nawlec na różanki do szaszłyków, i smażyć na grillu cz odwracając i spryskując marynatą.
Rozłożyć szaszłyki po talerzach, urządzić jako warzywa, cytryna i zieleń.