Szaszłyk inaczej

6 czerwca 2013,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

500 g mięsa drobiowego lub polędwicy/schabu

pół kalafiora porozdzielanego na małe różyczki

300 g pomidorków koktajlowych

oliwa, rozmaryn, czosnek, słodka paryka w proszku, rozmaryn

patyczki do szaszłyków

 

Przygotuj marynatę mieszając dokładnie oliwę z solą, rozmarynem, posiekanym czosnkiem i papryką w proszku. Zanurz dokładnie w marynacie mięso pokrojone w kostkę i zostaw w chłodnym miejscu na 1-2 godziny (najlepiej na całą noc!).

Nadziewaj na patyczki do szaszłyków naprzemiennie – mięso, pomiodrka, różyczkę kalafiora i grilluj ok. 10 minut z obu stron.

 

Podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....