Szaszłyk inaczej

6 czerwca 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

500 g mięsa drobiowego lub polędwicy/schabu

pół kalafiora porozdzielanego na małe różyczki

300 g pomidorków koktajlowych

oliwa, rozmaryn, czosnek, słodka paryka w proszku, rozmaryn

patyczki do szaszłyków

 

Przygotuj marynatę mieszając dokładnie oliwę z solą, rozmarynem, posiekanym czosnkiem i papryką w proszku. Zanurz dokładnie w marynacie mięso pokrojone w kostkę i zostaw w chłodnym miejscu na 1-2 godziny (najlepiej na całą noc!).

Nadziewaj na patyczki do szaszłyków naprzemiennie – mięso, pomiodrka, różyczkę kalafiora i grilluj ok. 10 minut z obu stron.

 

Podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz