URODA I ZDROWIE

Szaszłyk inaczej

6 czerwca 2013, dodał: Justyna

składniki:

 

500 g mięsa drobiowego lub polędwicy/schabu

pół kalafiora porozdzielanego na małe różyczki

300 g pomidorków koktajlowych

oliwa, rozmaryn, czosnek, słodka paryka w proszku, rozmaryn

patyczki do szaszłyków

 

Przygotuj marynatę mieszając dokładnie oliwę z solą, rozmarynem, posiekanym czosnkiem i papryką w proszku. Zanurz dokładnie w marynacie mięso pokrojone w kostkę i zostaw w chłodnym miejscu na 1-2 godziny (najlepiej na całą noc!).

Nadziewaj na patyczki do szaszłyków naprzemiennie – mięso, pomiodrka, różyczkę kalafiora i grilluj ok. 10 minut z obu stron.

 

Podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wakacje, a co z psem?
Super lokalizacja bliziutko do morza, komfortowo, pieski mile widziane. Dobry stosunek jakosci do...
Ciągłe zmęczenie
Takie ciągłe zmęczenie często spowodowane jest spadkiem odporności i ma miejsce zwykle jesienią,...
Homeopatia
Ja wierzę w homeopatie, bo już niejednokrotnie przy jej pomocy wyleczyłam choroby takie...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Na ząbkowanie, które jest typowo dziecięcą dolegliwością polecam zestaw niezawodny od lat, czyli czopki...