Szaszłyk inaczej

6 czerwca 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

500 g mięsa drobiowego lub polędwicy/schabu

pół kalafiora porozdzielanego na małe różyczki

300 g pomidorków koktajlowych

oliwa, rozmaryn, czosnek, słodka paryka w proszku, rozmaryn

patyczki do szaszłyków

 

Przygotuj marynatę mieszając dokładnie oliwę z solą, rozmarynem, posiekanym czosnkiem i papryką w proszku. Zanurz dokładnie w marynacie mięso pokrojone w kostkę i zostaw w chłodnym miejscu na 1-2 godziny (najlepiej na całą noc!).

Nadziewaj na patyczki do szaszłyków naprzemiennie – mięso, pomiodrka, różyczkę kalafiora i grilluj ok. 10 minut z obu stron.

 

Podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu!



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...