Szaszłyk drobiowy

12 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szaszłyk drobiowy z grilla

Składniki:
2 kg piersi z kurczaka bez skóry, pokrojone na duże kawałki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Namoczyć bambusowe szpikulce w ciepłej wodzie na 20 do 30 min., osączyć. Rozgrzać grill. Nabić 3 kawałki kurczaka na każdy szpikulec. Spryskać kurczaka oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Zanurzać papierowy ręcznik z oleju i trzymając go za szczypce, nasmarować starannie ruszt grilla. Położyć szaszłyki z kurczaka na grillu, tak aby nie stykały się. Grillować przez 6 do 8 min., obracając raz. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ulubionym sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...