Szaszłyki z chrupiącym chlebkiem i pysznym sosikiem!
Składniki (szaszłyk):
2 filety z kurczaka
2 cebule
1 duża papryka
3 ogórki konserwowe
przyprawa do kurczaka Kamis
Wykonanie:
Mięso pokroić w duże kostki i marynować około 2 godziny w soli i przyprawie do kurczaka Kamis. pzostałe skałdniki pokroić w duże kostki. Następnie naprzemian wszystkie składniki nabijamy na wykałaczki i pieczemy na grillu do momentu aż mięso zrobi się miękkie.
Składniki (chrupiący chlebek):
kilka kromek chleba
pół kostki masła
szczypiorek
Wykonanie:
Masło należy rozgnieść, szczypiorek posiekać i wszystko razem wymieszać. Następnie wymieszane masło ze szczypiorkiem należy rozsmarować po kromkach chleba i piec an rozgrzanym grillu do momentu aż będą chrupkie.
Składniki (sosik):
5 łyżek majonezu
7 łyżek ketchupu
1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis
szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć i wymieszać.
Smacznego!!!