Szarlotka klasyczna

9 grudnia 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

– 60 dag mąki
– 30 dag margaryny
– 12 dag cukru pudru
– 6 łyżek kwaśnej śmietany
– 2 żółtka
– szczypta soli
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
– 1 kg jabłek
– łyżeczka cynamonu
– czubata łyżka bułki tartej
– cukier kryształ do posypania jabłek
– cukier puder do posypania ciasta

Wykonanie:

Mąkę przesiewamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną.
Dodajemy cukier puder, sól, żółtka, śmietanę i wyrabiamy kruche  ciasto. Dzielimy na 2 części.
Jedną część ciasta wykładamy na natłuszczoną blaszkę,   posypujemy bułką tartą, następnie wykładamy jabłka starte na  tarce o grubych oczkach. Jabłka posypujemy cukrem oraz cynamonem.
wykładamy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego  do 180 st.C na godzinę.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...