Szafranowe naleśniki z wędzonym łososiem i serem ricotta

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

9 Szafranowe nalesniki
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 20 minut

500 ml mleka
200 g mąki
2 jaja
3 łyżki oleju
400 g wędzonego łososia
150 g sera ricotta

1/3 op. Szafranu nitki KAMIS

Mleko, mąkę, jaja wymieszać na jednolite ciasto, dodać szafran, olej i usmażyć naleśniki. Naleśniki posmarować serem, położyć na nich plastry wędzonego łososia, zwinąć w rulony. Podawać pokrojone na kawałki.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.