Syte kotleciki z dorsza z chili oraz kiełkami soi

29 kwietnia 2011,
dodał: ebolka24
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 30 dag dorsza
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • chili
  • kiełki soi

Ryby oczyszczone i sprawione przekręcamy dwukrotnie przez maszynkę. Dodajemy do nich jajko, 2 łyżki śmietany 12%, 4 łyżki bułki tartej najlepiej samemu startej oraz przyprawy. Mokrymi dłońmi (ważne!) wyrabiamy małe kotleciki, które formujemy i smażymy na gorącym tłuszczu. Wyborne, smaczne i sycące na długo;)

file1304073082



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...