Pierś indyka w warzywach z chili

25 września 2013,
dodał: mysiowa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dkg piersi indyka, 1 marchew, 1 czerwona papryka, 1 pietruszka, 2 garści zielonej fasolki szparagowej, pół brokuła, 1 mała cukinia, 4 ząbki czosnku, łyżeczka startego imbiru, ciut papryczki chili (wg gustu), 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soli morskiej, 2-3 litry wody (wrzątku) zależnie od preferowanej gęstości

Przygotowanie:

W garnku rozgrzewamy oliwę; na nią wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś i podsmażamy; dodajemy starte na „jarzynówce” pietruszkę, cukinię i marchew oraz pokrojoną w kostkę paprykę- podsmażamy mieszając; w tym czasie gotujemy w czajniku wodę (można dodać zimną, ale tak jest lepiej, bo prędzej i tracimy mniej witamin); dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy; wlewamy wrzątek i dodajemy fasolkę, brokuła, imbir, chili i sól; gotujemy 10-15 minut i wcinamy; rozgrzewa; ścieka z nosa i czoła; rewelacja na choroby i przemarznięcia

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...