Sycąca rozgrzewka ze smakiem
Piękno bielusieńkiej zimy jest niezaprzeczalne. Wspaniałe krajobrazy, cudownie pokryte śniegiem drzewa i mieniące się w świetle niczym sylwestrowy brokat śniegowe płatki pozwalają czuć się jak w bajce. Jednak niskie zimowe temperatury nieco psują tą piękną wizję. Mróz na dworze skutecznie odstrasza od zimowych spacerów a czasem nawet powoduje, że w ogóle nie chce się wychodzić z domu.
Niestety zdecydowana większość z nas, nie ma możliwości przezimowania jak niedźwiedź mroźnych miesięcy w domu, pod osłona cieplutkiej kołderki. Musimy chodzić do pracy, do szkoły, na uczelnie i w całą masę innych miejsc wypełniając nasze wszelkie, codzienne obowiązki. Tak więc, choćby nie wiem co, zimą zawsze będziemy marznąć. Ma to jednak swoje dobre strony, bo przecież nie ma nic piękniejszego od powrotu po całym dniu pracy do cieplutkiego domu i zaserwowania sobie na rozgrzanie wielkiego talerza gorącej, aromatycznej zupy! Na smaczną rozgrzewkę najlepsze są gęste zupy pełne sycących dodatków. Taka właśnie jest Grochówka na wędzonce z boczkiem i kiełbasą Łabimex. Tą smakowitą, niezwykle gęstą zupę wystarczy podgrzać i gotowe! Jest bardzo bogata w dodatki. Oprócz żółtego grochu składają się na nią ziemniaki, aromatyczny boczek i kiełbasa, świeże warzywa takie jak: cebula, marchew i seler, nać pietruszki oraz dodające wyjątkowego smaku naturalne przyprawy. Smakuje wyśmienicie jak prawdziwa, świeżo ugotowana domowa, gęsta grochówka. Jeden talerz zupy wystarczy, aby nawet największy głodomór poczuł się syty i zadowolony. Pyszna i godna polecenia dla wielbicieli staropolskich smaków i w ogóle dla wszystkich … zmarzniętych.