Pierniczki – świąteczny zaprzęg

29 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2  kg mąki
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag miodu
  • 12 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody Delecta
  • sól
  • przyprawa go piernika
  • lukier biały i różowy
  • kolorowa posypka Delecta
  • cukier 5 łyżek

Miód rozpuścić, dodać mąkę i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę. Wałkować placek grubości około ½ cm, wycinać foremkami odpowiednie kształty. Piec w piekarniku 180 º C przez 10 minut. Po upieczeniu udekorować lukrem, skleić karmelem (rozgrzać na patelni 5 łyżek cukru).

file1291070150



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...