Świąteczny keks

3 grudnia 2010, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki na keks:

– 25 dag mąki
– 20 dag cukru
– 5 jajek
– aromat rumowy Delecta
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
– cukier waniliowy Delecta
– kostka masła
– mieszanka keksowa
– polewa czekoladowa Delecta

Wykonanie:

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do mieszanki keksowej wlewamy aromat rumowy i mieszamy. Dodajemy do ciasta. Ubijamy pianę z białek i łączymy z ciastem, delikatnie mieszając.
Całość wylewamy do natłuszczonej formy keksowej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na godzinę. Po upieczeniu ciasto wykładamy z formy i oblewamy polewą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺