Świąteczny keks

3 grudnia 2010, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki na keks:

– 25 dag mąki
– 20 dag cukru
– 5 jajek
– aromat rumowy Delecta
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
– cukier waniliowy Delecta
– kostka masła
– mieszanka keksowa
– polewa czekoladowa Delecta

Wykonanie:

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do mieszanki keksowej wlewamy aromat rumowy i mieszamy. Dodajemy do ciasta. Ubijamy pianę z białek i łączymy z ciastem, delikatnie mieszając.
Całość wylewamy do natłuszczonej formy keksowej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na godzinę. Po upieczeniu ciasto wykładamy z formy i oblewamy polewą.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.