Świąteczna galareta

26 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
golonka wieprzowa 1 szt
włoszczyzna
ziele angielskie
listek laurowy
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki

Nóżki i golonkę oczyścić, gotować, aż  mięso zacznie odpadać od kości (około 2-3 godz.). W międzyczasie dodać włoszczyznę oraz przyprawy. Na koniec przecedzić przez drobne sitko, mięso obrać z kości, wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz. Wlać do formy na babkę (lub do innych pojemniczków). Przed podaniem zanurzyć w gorącej wodzie, aby odstało od formy. Udekorować warzywami.

file1293391867



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...