Surówka z pora

25 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

– 2 duże pory

– 2 jabłka

– 200 g jogurtu naturalnego

– łyżka majonezu

– sól, cukier

– sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Pory dokładnie myjemy, odcinamy najciemniejsze zielone części, warzywa kroimy wzdłuż, następnie szatkujemy drobno nożem. Przekładamy na sitko i polewamy obficie gorącą wodą w celu złagodzenia ostrego smaku. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy jedną łyżeczką soli i 2 łyżeczkami cukru.

Surówka wspaniale pasuje do drobiu jak i do kotleta schabowego.

file1259156304



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...