Surówka z pora

25 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

– 2 duże pory

– 2 jabłka

– 200 g jogurtu naturalnego

– łyżka majonezu

– sól, cukier

– sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Pory dokładnie myjemy, odcinamy najciemniejsze zielone części, warzywa kroimy wzdłuż, następnie szatkujemy drobno nożem. Przekładamy na sitko i polewamy obficie gorącą wodą w celu złagodzenia ostrego smaku. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy jedną łyżeczką soli i 2 łyżeczkami cukru.

Surówka wspaniale pasuje do drobiu jak i do kotleta schabowego.

file1259156304



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...