Surówka z pora

25 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

– 2 duże pory

– 2 jabłka

– 200 g jogurtu naturalnego

– łyżka majonezu

– sól, cukier

– sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Pory dokładnie myjemy, odcinamy najciemniejsze zielone części, warzywa kroimy wzdłuż, następnie szatkujemy drobno nożem. Przekładamy na sitko i polewamy obficie gorącą wodą w celu złagodzenia ostrego smaku. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy jedną łyżeczką soli i 2 łyżeczkami cukru.

Surówka wspaniale pasuje do drobiu jak i do kotleta schabowego.

file1259156304



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...