Surówka z pora

25 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

– 2 duże pory

– 2 jabłka

– 200 g jogurtu naturalnego

– łyżka majonezu

– sól, cukier

– sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Pory dokładnie myjemy, odcinamy najciemniejsze zielone części, warzywa kroimy wzdłuż, następnie szatkujemy drobno nożem. Przekładamy na sitko i polewamy obficie gorącą wodą w celu złagodzenia ostrego smaku. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy jedną łyżeczką soli i 2 łyżeczkami cukru.

Surówka wspaniale pasuje do drobiu jak i do kotleta schabowego.

file1259156304



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...