Surówka z kapusty kiszonej by Yvonne

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

30 dkg kapusty kiszonej (bez marchewki i przypraw)

2 płaskie łyżeczki cukru trzcinowego

1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej

½ płaskiej łyżeczki białego mielonego pieprzu

1 średnia czerwona cebula

4 łyżki oleju ryżowego

Kapustę posiekać na drobne kawałeczki, cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut do lodówki.

Smacznego!

file1258378504



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...