Surówka z kalarepy

20 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40 dag kalarepy
10 dag jabłek
2 łyżeczki śmietanki
5 -6 orzechów włoskich
sok z cytryny
sól, cukier

Przygotowanie:

Kalarepę umyć, utrzeć na grubej tarce; jabłka umyć i utrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić cytryną. Wymieszać z sosem ze śmietany, cytryny, cukru i soli.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...