Surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami

9 października 2012, dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
główka czerwonej kapusty
1 duże jabłko
4 łyżki soku pomarańczowego
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
pół łyżeczki mielonego kminku
10 dag niewolonych orzeszków ziemnych
5 dag kandyzowanych pomarańczy

Przygotowanie:
Kapustę pokroić w ćwiartki i drobno poszatkować. Dodać sól, wymieszać, odstawić na kwadrans. Jabłko pokroić na drobne kawałki. Przygotować sos z soku z cytryny i pomarańczy, oleju, kminku, pieprzu i sól. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z sosem, jabłkiem i orzeszkami.. Udekorować paskami pomarańczy.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.