Surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami

9 października 2012,
dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
główka czerwonej kapusty
1 duże jabłko
4 łyżki soku pomarańczowego
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
pół łyżeczki mielonego kminku
10 dag niewolonych orzeszków ziemnych
5 dag kandyzowanych pomarańczy

Przygotowanie:
Kapustę pokroić w ćwiartki i drobno poszatkować. Dodać sól, wymieszać, odstawić na kwadrans. Jabłko pokroić na drobne kawałki. Przygotować sos z soku z cytryny i pomarańczy, oleju, kminku, pieprzu i sól. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z sosem, jabłkiem i orzeszkami.. Udekorować paskami pomarańczy.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...