Surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami

9 października 2012,
dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
główka czerwonej kapusty
1 duże jabłko
4 łyżki soku pomarańczowego
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
pół łyżeczki mielonego kminku
10 dag niewolonych orzeszków ziemnych
5 dag kandyzowanych pomarańczy

Przygotowanie:
Kapustę pokroić w ćwiartki i drobno poszatkować. Dodać sól, wymieszać, odstawić na kwadrans. Jabłko pokroić na drobne kawałki. Przygotować sos z soku z cytryny i pomarańczy, oleju, kminku, pieprzu i sól. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z sosem, jabłkiem i orzeszkami.. Udekorować paskami pomarańczy.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....