Surówka z białej rzodkwi i mandarynek

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Surówka z białej rzodkwi i mandarynek


Delikatniejsza niż z czarnej rzodkwi .Dzięki dodaniu mandarynek nabiera owocowego smaku .

Czas : 5 minut

Składniki :

1 średniej wielkości biała rzodkiew
2 mandarynki
2 łyżki kwaśniej śmietany
sól
cukier

Rzodkiew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Mandarynki obrać ze skórki , podzielić na cząstki i pokroić w kostkę .Wymieszać z rzodkwią .Dodać śmietanę . Doprawić solą i cukrem do smaku.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....