Surówka holenderska

25 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Średnia cykoria (1/2 szt.)
  • Sałata zielona (mała) ¼ główki
  • ¼ pomarańczy
  • ½ łyżki sparzonych rodzynek
  • ½ łyżki majonezu
  • Szczypta soli, cukru

Rodzynki opłukać, sparzyć, namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Opłukaną cykorię i sałatę osączyć, rozdrobnić. Obraną i podzieloną na cząstki pomarańczę pokrajać w trójkąty. Przed samym podaniem składniki połączyć, dodać przyprawy, majonez, wymieszać.

Zamiast majonezu można użyć jogurtu.

file1259137261



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...