Styropian – fałszywy sernik ze śmietany
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanka cukru pudru
- aromat migdałowy Delecta
- 5 jajek
- 1 litr śmietany 30 %
- 20 dag wiórek kokosowych
- kostka margaryna Kasia
- 1 budyń śmietankowy Delecta
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta.
Wykonanie:
Mąka, cukier puder, 5 żółtek, mały proszek do pieczenia, Kasia: zagnieść z tego gładkie ciasto. Podzielić na pół i wstawić do lodówki na 15 min.
Jedna część ciasta wyłożyć na dno formy posmarowanej tłuszczem.
5 białek ubić na sztywno, dodać cukier, aromat,kokos, litr śmietany, budyń. Dokładnie wymieszać i wylać na przygotowane ciasto, druga połowę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piec 45 min w temp. 180 stopni C.