Steki z indyka z pomarańczą

30 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag piersi z indyka
papryczka chili
2 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki dżemu morelowego
łyżeczka vegety
sól, pieprz
po 1 łyżce oleju i masła
pomarańcza

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, papryczkę przekroić i usunąć nasiona, drobniutko pokroić. Sok pomarańczowy zmiksować z dżemem, łyżeczką vegety, odrobiną soli i pieprzu, włożyć papryczkę chili i pokrojone w plastry mięso. Marynować przez 3 godziny. Zamarynowane mięso usmażyć na oleju na rumiano, marynatę wlać do rondelka, zagotować, dodać cząstki pomarańczy i masło, gotować 5 minut na małym ogniu, gotowe steki polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...