Steki z indyka z pomarańczą

30 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag piersi z indyka
papryczka chili
2 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki dżemu morelowego
łyżeczka vegety
sól, pieprz
po 1 łyżce oleju i masła
pomarańcza

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, papryczkę przekroić i usunąć nasiona, drobniutko pokroić. Sok pomarańczowy zmiksować z dżemem, łyżeczką vegety, odrobiną soli i pieprzu, włożyć papryczkę chili i pokrojone w plastry mięso. Marynować przez 3 godziny. Zamarynowane mięso usmażyć na oleju na rumiano, marynatę wlać do rondelka, zagotować, dodać cząstki pomarańczy i masło, gotować 5 minut na małym ogniu, gotowe steki polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...