Steki z indyka z pomarańczą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Steki z indyka z pomarańczą

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag piersi z indyka
papryczka chili
2 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki dżemu morelowego
łyżeczka vegety
sól, pieprz
po 1 łyżce oleju i masła
pomarańcza

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, papryczkę przekroić i usunąć nasiona, drobniutko pokroić. Sok pomarańczowy zmiksować z dżemem, łyżeczką vegety, odrobiną soli i pieprzu, włożyć papryczkę chili i pokrojone w plastry mięso. Marynować przez 3 godziny. Zamarynowane mięso usmażyć na oleju na rumiano, marynatę wlać do rondelka, zagotować, dodać cząstki pomarańczy i masło, gotować 5 minut na małym ogniu, gotowe steki polać sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...