Steki wołowe z imbirem

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag młodej wołowiny,

2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej Kucharek,

3 łyżeczki imbiru Prymat,

½ szklanki czerwonego wina,

¼ szklanki oleju

Przyrządzanie:

Mięso oczyścić z tłuszczu i powięzi, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry, stłuc tłuczkiem, posypać przyprawą Kucharek oraz imbirem, skropić winem i olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Następnie ułożyć filety na dobrze  rozgrzanym ruszcie, ponownie skropić winem i olejem i opiekać po 5-7 min z każdej strony. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą.

www.prymat.pl