Stek z serem pleśniowym
Artykuł zewnętrzny
![file1270810731](https://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/bc4974960a1a3a5583644f3c15adb118.jpg)
![file1270810731](https://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/bc4974960a1a3a5583644f3c15adb118.jpg)
Składniki:
4 szklanki mrożonych frytek karbowanych
4 steki wołowe (bez kości)
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego
pieprz i sól
oliwa
Przygotowanie:
Owinąć mrożone frytki w jednej warstwie w folię aluminiową i piec 15 min. (do uzyskania złotego koloru) Posypać pieprzem i solą steki, pokropić oliwą i grillować 3 min. z jednej strony, kilkakrotnie obracając. Pod koniec pieczenia położyć na mięsie ser pleśniowy i grillować jeszcze 3 min. Podawać z ciepłymi frytkami i ulubioną surówką.