Stek z serem pleśniowym

9 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Stek grillowany z serem pleśniowym i frytkami

Składniki:
4 szklanki mrożonych frytek karbowanych
4 steki wołowe (bez kości)
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego
pieprz i sól
oliwa

Przygotowanie:
Owinąć mrożone frytki w jednej warstwie w folię aluminiową i piec 15 min. (do uzyskania złotego koloru) Posypać pieprzem i solą steki, pokropić oliwą i grillować 3 min. z jednej strony, kilkakrotnie obracając. Pod koniec pieczenia położyć na mięsie ser pleśniowy i grillować jeszcze 3 min. Podawać z ciepłymi frytkami i ulubioną surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...