Steczkowska, Socha i inni w kuchni

29 października 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

got3got4got5

Miesięcznik Claudia i firma Kamis przygotowały wyjątkową edycję Szkoły Gotowania, której specjalnymi uczestnikami były znane i lubiane gwiazdy takie jak: Małgorzata Socha, Monika Mrozowska, Justyna Steczkowska, Łukasz Zagrobelny, Ewa Gawryluk, Waldemar Błaszczyk i inni. Wydarzenie, będące zwieńczeniem ponad dwuletniej akcji, odbyło się w hotelu Sheraton Sopot Hotel Conference Center & Spa w dniach 9-11 października 2009. Pod okiem Mistrzów Kuchni zaproszeni goście odkrywali tajniki Orientalnych Kuchni Świata w 5 Smakach.
O niezapomnianą atmosferę spotkania i wyśmienity smak potraw zadbały przyprawy Kamis.

Bezkonkurencyjną gwiazda w gotowaniu okazała się Małgorzata Socha, która zdobyła główną nagrodę. Wyróżnienie- za kulinarne osiągnięcia –  jury przyznało Justynie Steczkowskiej.
W konkurencji Carvingu czyli ‘rzeźbienia w owocach’ najlepsi okazali się Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.

W specjalnej edycji Szkoły Gotowania Gwiazd oraz kulinarnych potyczkach wzięło udział 16 celebrytów, którzy w kilkuosobowych zespołach walczyli o tytuł Mistrza Gotowania:
Aleksandra Nieśpielak i Tomasz Dedek, Monika Mrozowska i Maciej Szaciło, Marta Wiśniewski-Mandaryna i Partycja Kosiarkiewicz wspierane przez menadżerkę Agatę Borzym, Katarzyna Burzyńska i Łukasz Zagrobelny w towarzystwie menadżerki Marii Wojciechowskiej, Małgorzata Socha z mężem oraz Justyna Steczkowska, Ewa Gawryluk z Waldemarem Błaszczykiem i córka Marysią,  Kamil Czarnecki, Łukasz Czarnecki i Francis Sudnicka,  Anna Strojek z Dziennika Polska the Times

W jury konkursu zasiedli: Robert Kamieński prezes Zarządu Kamis S.A., Edyta Pudłowska dyrektor wydawniczy G+J Polska, Artur Grajber Szef Kuchni warszawskiego hotelu Sheraton, Tomasz Borucki, szef kuchni Hotelu Sheraton Sopot.

Szkoła Gotowania zainaugurowana w 2007 roku to wspólna akcja miesięcznika Claudia i producenta przypraw Kamis, przy współpracy z siecią hoteli Sheraton i pod patronatem medialnym programu TVP1 „Kawa czy Herbata”, radia VOX FM oraz dziennika Polska The Times.

Comiesięczne, tematyczne zajęcia w Szkole Gotowania prowadzone były przez Szefów Kuchni sieci hoteli Sheraton w Polsce: Artura Grajbera, Michała Tkaczyka i Marcina Sasina. Uczestnicy zajęć wyłonieni w konkursie miesięcznika Claudia mieli szansę przekonać się, że każdy może zostać mistrzem kuchni, lub po prostu zaskoczyć rodzinę i znajomych ciekawymi rozwiązaniami kulinarnymi. Zajęcia łączyły w sobie praktykę czyli naukę gotowania z teorią czyli przekazywaną przez profesjonalnych kucharzy wiedzą na temat sztuki przyprawiania potraw, łączenia smaków i składników. Uczestnicy zajęć mieli również szansę poznać pracę kucharza „od kuchni”, bowiem zajęcia odbywały się w kuchniach restauracji hotelowych.

Ogromne powodzenie akcji wśród czytelników zaowocowały zorganizowaniem dwóch edycji Szkoły Gotowania. Pierwsza rozpoczęta w maju 2007 roku nawiązywała do kuchni świata, druga rozpoczęta w czerwcu 2008 roku obejmowała ogólne tematyki kulinarne jak przyrządzenie dań mięsnych, deserów, zup czy dań dietetycznych.

W Szkole Gotowania, w obu edycjach uczestniczyło 290 osób, wyłonionych z pośród 18 337 chętnych. Łącznie laureaci ugotowali 96 potraw zużywając i testując przy tym około 200 różnych produktów firmy KAMIS.got1



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...