Spaghetti z własnym sosem

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

makaron spaghetti
mięso mielone
mała cebulka
koncentrat pomidorowy
bazylia
vegeta
pieprz
papryka ostra
sok z cytryny
odrobina cukru do smaku

W zależności ile potrzebujemy sosu tyle przygotowujemy mięsa mielonego (ok 30 dag).

Najpierw podsmażamy na oleju cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso mielone najlepiej własne nie kupione. Podsmażamy około 10-15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i przyprawy. W między czasie gotujemy spaghetti. Polewamy sosem.

file1263312107



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.