Spaghetti z sosem pomidorowm

8 kwietnia 2013, dodał: grzesio
Artykuł zewnętrzny
sKŁADNIKI:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg makaronu spaghetti
  •  puszka pomidorów w kawałkach
  • 2 duże cebule
  • 2-3 ząbków czosnku
  • bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz i cukier
  • 2 łyżki oleju do smażenia

WYKONANIE:

  1. Cebulę  i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso mielone , dzieląc je na małe kawałki i dalej podsmażać co  jakiś czas mieszając.
  2. Gdy mięso się zrumieni dodać pomidory i przyprawy, dusić bez przykrycia żeby sos zgęstniał.
  3. W osolonej wodzie ugotować makaron al dente ,wyłożyć na talerze i polać sosem. Można posypać startym żółtym serem.

file1365452104