Spaghetti z pieczarkami

8 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 puszka pomidorów, 6 ząbków czosnku, 30 dkg. pieczarek, 2 łyżki oleju, 6 łyżek startego parmezanu, pęczek bazylii, 0,5 kg. makaronu spaghetti, sól, pieprz

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie z paroma kroplami oleju. Następnie odcedzamy go i odkładamy na bok. Na gorący olej wrzucamy zmiażdżony czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory i trzy łyżki parmezanu. Wyjątkowy smak potrawy podkreśli drobno posiekana bazylia Półmisek z makaronem posypujemy parmezanem, a następnie polewamy wszystko gorącym sosem.

file1268035384



FORUM - bieżące dyskusje

Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...
Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
Super sprawa z tym olejkiem do rzęs, sama uzywam go też na paznokcie...