Spaghetti z pieczarkami

8 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 puszka pomidorów, 6 ząbków czosnku, 30 dkg. pieczarek, 2 łyżki oleju, 6 łyżek startego parmezanu, pęczek bazylii, 0,5 kg. makaronu spaghetti, sól, pieprz

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie z paroma kroplami oleju. Następnie odcedzamy go i odkładamy na bok. Na gorący olej wrzucamy zmiażdżony czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory i trzy łyżki parmezanu. Wyjątkowy smak potrawy podkreśli drobno posiekana bazylia Półmisek z makaronem posypujemy parmezanem, a następnie polewamy wszystko gorącym sosem.

file1268035384



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.