Spaghetti w cytrynowo-parmezanowym sosie

3 kwietnia 2013, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 g makaronu typu spaghetti,

– 200 gram startego parmezanu,

– 1 cytryna,

– 3 łyżki oliwy z oliwek,

– przyprawy: pieprz, sól.

 

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. W misce ścieramy skórkę z cytryny, sok świeżo wyciśnięty oraz starty parmezan wraz z przyprawami. Po powstałej pasty dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Dodajemy nasz makaron do pasta i dokładnie z nim mieszamy.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...