Spaghetti w cytrynowo-parmezanowym sosie

3 kwietnia 2013,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 g makaronu typu spaghetti,

– 200 gram startego parmezanu,

– 1 cytryna,

– 3 łyżki oliwy z oliwek,

– przyprawy: pieprz, sól.

 

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. W misce ścieramy skórkę z cytryny, sok świeżo wyciśnięty oraz starty parmezan wraz z przyprawami. Po powstałej pasty dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Dodajemy nasz makaron do pasta i dokładnie z nim mieszamy.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...