Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli
ilość porcji: 3-5
Składniki:
– 1,5 łyżeczki Przyprawy do mięs Knorr
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Napoli
– 300 g mięsa mielonego
– 200 g dojrzałych pomidorów koktajlowych
– 1 opakowanie małych kulek sera mozzarella
– 1 średniej wielkości cebula
– 300 g makaronu typu spaghetti
– 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron al dente.
2. Do mięsa mielonego dodaj przyprawę Knorr, wymieszaj i uformuj z niego małe kulki.
3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przysmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
4. Dodaj kulki z mięsa do podsmażanej cebuli.
5. Zawartość Fix Knorr wsyp do szklanki wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 2 minuty.
6. Kulki mozzarelli oraz pomidorki przekrój na pół. Wraz z makaronem dodaj je do potrawy i dokładnie wymieszaj.