Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli

31 marca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: ½ hFix Knorr Spaghetti Napoli

ilość porcji: 3-5

Składniki:
– 1,5 łyżeczki Przyprawy do mięs Knorr
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Napoli
– 300 g mięsa mielonego
– 200 g dojrzałych pomidorów koktajlowych
– 1 opakowanie małych kulek sera mozzarella
– 1 średniej wielkości cebula
– 300 g makaronu typu spaghetti
– 3 łyżki oleju

Przygotowanie:
1.     Ugotuj makaron al dente.
2.     Do mięsa mielonego dodaj przyprawę Knorr, wymieszaj i uformuj z niego małe kulki.
3.     Cebulę pokrój w drobną kostkę i przysmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
4.     Dodaj kulki z mięsa do podsmażanej cebuli.
5.     Zawartość Fix Knorr wsyp do szklanki wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 2 minuty.
6.     Kulki mozzarelli oraz pomidorki przekrój na pół. Wraz z makaronem dodaj je do potrawy i dokładnie wymieszaj.

Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli 01



FORUM - bieżące dyskusje

Pleśń i wilgoć w domu
Te wszystkie elewacje styropianowe bardzo szybko robią się zielone...
Jakie sztućce do domu kupić
Zabawna nazwa, jeśli przyjąć jej znaczenie w języku polskim. :D
Mama lekomanka...?
Niestety sami lekarze często wypisują ogromne ilości leków, bo to takie łatwe. Nieważne,...
Jak wzmacniać samodzielność dziecka…
Samodzielność zaczyna się od małych rzeczy. Pozwalanie na wybór, żeby dziecko mogło w jakiejś...