Spaghetti na zielono

1 sierpnia 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 15 dag zielonej fasolki (może być mrożona)
– 3 pęczki bazylii
– 3 ząbki czosnku
– 10 dag orzeszków pinii
– 100 ml oliwy
– 3 łyżki startego parmezanu
– sól, pieprz
– 40 dag makaronu spaghetti

Przygotowanie:

Opłukać fasolkę, a następnie przygotować sos pesto: umyć bazylię, listki włożyć do miksera, dodać orzeszki i czosnek, całość rozdrobnić. Dodać parmezan, sól, pieprz. Ucierać powoli dolewając oliwę, do powstania gładkiego sosu. Makaron ugotować al dente, a w drugim garnku ugotować fasolkę. Makaron i fasolkę odcedzić, polać sosem pesto, posypać listkami bazylii i udekorować na wierzchu parmezanem.

file1365586017



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...