Spagetti poli oriente

8 lutego 2011, dodał: pola
Artykuł zewnętrzny

Pierś kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek.
Przyprawiamy na patelnie szczyptą soli, pieprzu czarnego mielonego, curry oraz jeden ząbek czosnku roztarty. Korzeń pietruszki i marchwi kroimy w drobne słupki. Całość smażymy. Mięso musi być soczyste i zarumienione, a warzywa porządnie zarumienione. Dusimy.

Przygotowujemy makaron TaoTao, bardzo szybki,  zalewa się go wodą na 3 minuty i po odcedzeniu jest gotowy do spożycia. Tak przyrządzony makaron dodajemy do potrawki. Przyprawiamy sosem TaoTao sojowym wedle uznania oraz sosem Taotao słodko – kwaśnym. Wszystko razem wymieszamy i gotowe!



pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek na złoto, dodajemy odrobinę pieprzu czarnego,soli i carry, ząbek czosnku drobniutko pokrojony; Następnie pietruszkę kroimy w drobne słupki i paseczki,marchew trzemy na tarce wedle uznania. Dosypujemy warzywa na patelnie, całość dusimy.W tym czasie przygotowujemy makaron – zalewamy wrzącą wodą i odczekujemy 3 minuty.Makaron trzymamy pod przykryciem.Odcedzamy, dodajemy do potrawki. Całość przyprawiamy sosami wedle uznania. Ja robię to w granicach 8 łyżek jednego i 8 drugiego sosu.Smacznego!