Spagetti a’la bologne u mnie kokardki a’la bologne :)

7 kwietnia 2013, dodał: KasiekK
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 200 g makaronu razowego;
– 200 g mielonego udźca z indyka;
– 1 marchew;
– 2 ząbki czosnku;
– 2 łodygi selera naciowego;
– 1 mała puszka pomidorów;
– pół cebuli;
– oliwa;
– świeże oregano;
– sól i pieprz;
– ewentualnie żółty ser do potarcia.

Przygotowanie

Pokroić cebulę, czosnek i seler naciowy, zetrzeć marchew.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć, tak by oliwa nabrała smaku czosnku, a następnie wyjąć go z oliwy.

Na oliwę wrzucić warzywa i mięso. Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć cały czas dobrze mieszając.

Do mięsa z warzywami dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić przez 15 minut. Pod koniec, dodać liście świeżego oregano.

Do wrzątku wrzucić makaron. Ugotować i odcedzić. Wymieszać w garnku makaron z sosem. Wyłożyć kopczyk na talerz, posypać świeżymi listkami oregano ewentualnie startym serem. Przepis pochodzi z programu „rewolucja na talerzu”

file1365359939



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...