Sos żurawinowy

11 października 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Sos jest idealnym dodatkiem do mięs. Jesienią zawsze robię go samodzielnie ze świeżych żurawin. Jest doskonały!

z 1 kg żurawin wychodzi ok. 7 małych słoiczków

Składniki:

1 kg żurawin

2 duże jabłka

400 g cukru

goździki

Przygotowanie:

Żurawinę opłukać i osączyć, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jabłka. Dusić około 20 minut. Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików.  Zamknąć i postawić na zakrętce.

file1349938042



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...