Sos żurawinowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos żurawinowy

11 października 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Sos jest idealnym dodatkiem do mięs. Jesienią zawsze robię go samodzielnie ze świeżych żurawin. Jest doskonały!

z 1 kg żurawin wychodzi ok. 7 małych słoiczków

Składniki:

1 kg żurawin

2 duże jabłka

400 g cukru

goździki

Przygotowanie:

Żurawinę opłukać i osączyć, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jabłka. Dusić około 20 minut. Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików.  Zamknąć i postawić na zakrętce.

file1349938042

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz