URODA I ZDROWIE

Sos żurawinowy

11 października 2012, dodał: Justyna

Sos jest idealnym dodatkiem do mięs. Jesienią zawsze robię go samodzielnie ze świeżych żurawin. Jest doskonały!

z 1 kg żurawin wychodzi ok. 7 małych słoiczków

Składniki:

1 kg żurawin

2 duże jabłka

400 g cukru

goździki

Przygotowanie:

Żurawinę opłukać i osączyć, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jabłka. Dusić około 20 minut. Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików.  Zamknąć i postawić na zakrętce.

file1349938042

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Problemy ze snem
Na problemy ze snem cierpię od bardzo dawna. Z całą pewnością trwa...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
> Zaffa napisał/a:> Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią...
Sklepy sportowe
Ja tak samo. Decathlon to może nie najlepsza jakość, ale nigdy nie robią...
Nowa i lepsza praca :)
Klarena, rozumiem Cię doskonale. Nie chciałam zostawiać swojej pracy, dopóki nie będę miała pewności...