Sos żurawinowy

11 października 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Sos jest idealnym dodatkiem do mięs. Jesienią zawsze robię go samodzielnie ze świeżych żurawin. Jest doskonały!

z 1 kg żurawin wychodzi ok. 7 małych słoiczków

Składniki:

1 kg żurawin

2 duże jabłka

400 g cukru

goździki

Przygotowanie:

Żurawinę opłukać i osączyć, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jabłka. Dusić około 20 minut. Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików.  Zamknąć i postawić na zakrętce.

file1349938042



FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie wybieracie się na urlop?
Bardzo fajne miejsce również polecam, a szczególnie podoba mi się to, że tam...
Gdzie wybieracie się na urlop?
Ciekawą ofertę ma hotel Manor House SPA w Chlewiskach koło Szydłowca w woj. świętokrzyskim,...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Przybranie na wadze jest dobrym pomysłem. Wtedy sylwetka będzie bardziej proporcjonalna, a kolana...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Warto wzbogacić dietę w białko, np, są różne produkty wysokobiałkowe, są też odżywki dla...