Sos żurawinowy

11 października 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Sos jest idealnym dodatkiem do mięs. Jesienią zawsze robię go samodzielnie ze świeżych żurawin. Jest doskonały!

z 1 kg żurawin wychodzi ok. 7 małych słoiczków

Składniki:

1 kg żurawin

2 duże jabłka

400 g cukru

goździki

Przygotowanie:

Żurawinę opłukać i osączyć, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jabłka. Dusić około 20 minut. Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików.  Zamknąć i postawić na zakrętce.

file1349938042



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...