Sos żurawinowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. żurawiny

2 łyżki cukru

brandy 1 łyżka

4 goździki

4 owoce jałowca

pieprz

100 ml. czerwonego wina

Przygotowanie:

Jałowiec, goździki i pieprz zmiażdżyć.Włożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować 5 minut. Przecedzić, dodać żurawiny, brendy i gotować godzinę. Doskonały do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.