Sos żurawinowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos żurawinowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. żurawiny

2 łyżki cukru

brandy 1 łyżka

4 goździki

4 owoce jałowca

pieprz

100 ml. czerwonego wina

Przygotowanie:

Jałowiec, goździki i pieprz zmiażdżyć.Włożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować 5 minut. Przecedzić, dodać żurawiny, brendy i gotować godzinę. Doskonały do potraw mięsnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...