Sos żurawinowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. żurawiny

2 łyżki cukru

brandy 1 łyżka

4 goździki

4 owoce jałowca

pieprz

100 ml. czerwonego wina

Przygotowanie:

Jałowiec, goździki i pieprz zmiażdżyć.Włożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować 5 minut. Przecedzić, dodać żurawiny, brendy i gotować godzinę. Doskonały do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D