Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

 

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko )

Czas : 5 minut

Składniki :

ketchup pikantny Pudliszki
żurawina do mięs
powidła śliwkowe
pieprz mielony
olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprwić pieprzem.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Manicure polimerowy
Manicure polimerowy zawiera cząsteczki, które wraz z polimerem zawartym w lakierze Phenom, utwardzają...
paint colorista
Fiolety i niebieskie też widuję...
Gdzie w Polsce rodzi się najwięcej …
Mazowieckie, małopolskie, pomorskie i wielkopolskie. To lista województw, gdzie urodzeń jest najwięcej w przeliczeniu...
dieta i oczyszczanie organizmu
Ja polecam jednodniowe głodówki na sokach...