Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

 

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko )

Czas : 5 minut

Składniki :

ketchup pikantny Pudliszki
żurawina do mięs
powidła śliwkowe
pieprz mielony
olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprwić pieprzem.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...