Sos ze świeżych kurek

14 czerwca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 1/2kg kurek, 200 ml śmietany kremówki, sól, pieprz, 3 łyżeczki masła.

Grzyby oczyścić, większe przekroić. Podsmażyć na maśle, dodać śmietanę, dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku.

Przepis na ten sos jest bardzo prosty. Dzięki kremówce ma wyjątkowy smak.

file1308056607



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...