Sos z soku żurawinowego do mięs

30 stycznia 2012, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Składniki:

  • sok żurawinowy firmy Bonini
  • tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sos z soku żurawinowego do mięs

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Uwielbiam sos żurawinowy :) Szczególnie z piersią indyka :)

Dodaj komentarz do Jedwabna


FORUM - bieżące dyskusje

Tanie dodatki
Zajrzyj do outletu odzieżowego online - znajdziesz tam super marki w niższych, outletowych...
Suche włosy - nic nie działa
Wiem, że to naprawdę duży problem, bo sama go miałam i udało mi się...
Jaki podkład wybrac do cery mieszan…
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Makijaż do danego typu urody
Ja mam śniadą cerę, ciemne oczy i włosy więc tylko wyraziste kolory się sprawdzają