Sos z soku żurawinowego do mięs | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos z soku żurawinowego do mięs

30 stycznia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • sok żurawinowy firmy Bonini
  • tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sos z soku żurawinowego do mięs

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Uwielbiam sos żurawinowy :) Szczególnie z piersią indyka :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...