Sos z soku żurawinowego do mięs

30 stycznia 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • sok żurawinowy firmy Bonini
  • tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)



FORUM - bieżące dyskusje

A co sądzicie o szczepieniach przec…
Nie czuję potrzeby szczepienia się przeciwko grypie. Bardziej odczuwam potrzebę budowania naturalnej odporności organizmu...
Sny a decyzja o ślubie
A w tym konkretnym przypadku rozsądek podpowiada, że jeśli ktoś ma aż tak nieprzyjemne...
zakupy w ciemno....
Czasem nawet sprawdzając można się rozczarować. :( Perfumy podobno trzeba ponosić przez...
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Legginsów nigdy dość. :) Moje ostatnie odzieżowe zakupy były natomiast rozczarowujące. Niby bluzka...