URODA I ZDROWIE

Sos z soku żurawinowego do mięs

30 stycznia 2012, dodał: Redakcja

Składniki:

  • sok żurawinowy firmy Bonini
  • tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sos z soku żurawinowego do mięs

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Uwielbiam sos żurawinowy :) Szczególnie z piersią indyka :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy facet powinnien używać kosmetyk…
Facet powinien o siebie dbać regularnie, kosmetyki to ułatwiają, ale nie zastąpią codziennej higieny...
Które kolczyki Wam się najbardziej …
A ja lubię takie z cyrkoniami i kryształkami:)
Jak leczyć żylaki?
Ale ciekawe na czym to polega.... Bo o naprzemiennym zimnym i chłodnym prysznicu...
Telefon na kartę czy na abonament?
U mnie od lat Nokia, tylko raz miałam inny i psuł się ciągle....