Sos z soku żurawinowego do mięs
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- sok żurawinowy firmy Bonini
- tłuszcz z pieczonego mięsa z czosnkiem
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Tłuszcz z pieczonego mięsa podlewamy 1/4 soku z żurawiny, można więcej. Dodajemy cukier. Wszystko zależy od tego czy wolimysłodszy czy kwaśniejszy sos. Następnie dodajemy miód. Zagęszczamy nasz sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Chwile gotujemy. Podajemy z mięsem. W moim przypadku z karkówką.
Testowała:
GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)