Sos z powideł

Avatar photo
27 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 150 g powideł śliwkowych

– 50 g cukru

– kawałek cynamonu

– kilka goździków

– kieliszek wina

– 10 g mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Powidła przetrzeć przez sito, dodać cukier, cynamon, goździki i wino. Zagotować. Mąkę rozmieszać z zimną wodą (ok. pół szklanki), połączyć z sosem, zagotować. Można go podawać do deserów lub na gorąco do mięsa (pieczeni wołowej). Jeśli podaje się go na gorąco to trzeba dodać do sosu kawałek masła.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....